Kosár     
    0 Ft     

 

Fermentált búzacsíra-kivonat.
Etikus választás.

Rangos tudományos publikációk. Klinikai vizsgálatok. Daganatos betegek tápszere.

A fermentált búzacsíra-kivonat megkülönböztető ismérve a legtöbb versenytárs termékkel szemben az, hogy rangos tudományos publikációk és több éves klinikai tapasztalatok tükrében bizonyítottan hozzájárul a daganatos betegek gyógyulásához, egy sokkal jobb minőségű élethez, ezért azok az orvosok, akik megismerték a tudományos kutatások hátterét, már jó szívvel ajánlják.

Mi a különbség a fermentált búzacsíra-kivonat első és második generációs termékei között?

Az első generációs Avemar (granulátum, italpor és tabletta) termékvonal és az újgenerációs Avemar Liofilizátum (Oncomar) termékek aktív összetevője a fermentált búzacsíra-kivonat, amelyet Hidvégi Máté találmánya alapján, az ő előírásai és felügyelete alapján gyártanak. A tasakos kiszerelésű Avemar granulátum, Avemar italpor, Avemar filmtabletta (10 db) és Avemar Liofilizátum (Oncomar) tápszer egységnyi adagja azonos mennyiségben tartalmazza a fermentált búzacsíra-kivonatot, amely kivonat hatóanyagai a búzacsíra fermentációja során jönnek létre. A búzacsíra fermentációja valamennyi termék előállítása során azonos technológia szerint történik, egyedül a kivonat megszárítása eltérő (a folyékony kivonatból száraz port készítenek). Az Avemar Pulvist tartalmazó mikrogranulátum (segédanyagként maltodextrint és kolloid szilícium-dioxidot tartalmaz) porlasztva szárításos eljárással készül, az Avemar Liofilizátum (Oncomar) fagyasztva szárítással (más néven liofilizálás). A liofilizálás előnye, hogy ezzel a szárítási módszerrel megőrizhető a hőre érzékeny anyagok biológiai aktivitása és az így előállított anyag nedvesíthetőségi és visszaoldhatósági tulajdonságai optimálisak.

Gyakori kérdés, hogy az étkezési búzacsíra, búzafű, csíráztatott búza, vagy más búzacsíra-kivonatok stb. fogyasztásával mennyire lehet helyettesíteni a fermentált búzacsíra-kivonat szedését. A válasz: semennyire. Ismereteink szerint, a kivonat hatóanyagai a természetben aktív formában nincsenek jelen, a kedvező hatásokért felelős molekulák csak a fermentált búzacsíra-kivonatban találhatóak meg.

Miért jó a fermentált búzacsíra-kivonat?

Az utóbbi években megnőtt a jelentősége – a daganatot elpusztító anyagok mellett – a kezeléseket támogató készítményeknek. Ezek között a készítmények között található a fermentált búzacsíra-kivonat, amely a világ egyik első ilyen készítménye. Nem helyettesíti a hagyományos gyógyító eljárásokat (a sebészi-, sugár- és/vagy kemoterápiás kezelést), hanem éppen ellenkezőleg, elősegíti és fokozza azok hatását, csökkenti a mellékhatásukat, enyhíti a betegséget kísérő tüneteket (pl. fáradékonyság, fájdalom), és javítja a betegek életminőségét.

Mi a kivonat hatásmechanizmusa?

A fermentált búzacsíra-kivonat hatásmechanizmusa kulcsszerepet játszik a termék tudományos sikerében, amellyel kapcsolatosan a mai napig mintegy tíz, igen jól körülhatárolt hatást írtak le. A fermentált búzacsíra-kivonat hatása szelektív, azaz kizárólag a beteg sejtek működését változtatja meg, az egészséges sejtekét nem. (Éppen ezért nincs káros mellékhatása sem.) Az immunrendszerre gyakorolt hatása immun-regulatív, vagyis csak akkor fokozza az immunrendszer működését, ha erre szükség van. A kivonat és számos citosztatikum között egymást erősítő (szinergista) hatásokat igazoltak, a kiegészítő terápia javítja a kezelések hatásfokát.

Mikor kell szedni a fermentált búzacsíra-kivonatot?

A fermentált búzacsíra-kivonat végigkíséri Önt a betegség teljes ideje alatt: minden daganatos beteg részére ajánlott, a betegség minden stádiumában és minden ráktípus esetén.

Egészséges emberek szedhetik-e a fermentált búzacsíra-kivonatot?

Igen. Számukra elsősorban a kisebb dózisban is szedhető Avemar filmtablettát, vagy az Avevit étrend-kiegészítőt ajánljuk.

Miért állítjuk azt, hogy a fermentált búzacsíra-kivonat
eredeti és hiteles?

Száznál is több azoknak a tudományos vizsgálatoknak a száma, amelyeket az elmúlt évtizedben a vízben oldott kivonattal végeztek. A kutatási program eredményeit nemzetközileg elismert tudományos folyóiratokban megjelent közlemények tartalmazzák az amerikai National Library of Medicine (Pubmed) online keresőrendszeréből bárki számára visszakereshető és ellenőrizhető módon (kulcsszó: Avemar).

Melyek a fermentált búzacsíra-kivonattal végzett
klinikai vizsgálatokból levonható legfőbb tapasztalatok?

"A fermentált búzacsíra-kivonat hatásait hatósági jóváhagyással végzett, tudományos-statisztikailag értékelt klinikai vizsgálatok eredményei és az alkalmazási tapasztalatok alapján az alábbiakban foglalhatjuk össze. A kezelési sémák részeként, az összes áttétképző rákban sikerrel alkalmazható a helyi kiújulások (recidívák, relapszusok), a nyirokszervi, valamint a távoli szervi áttétek (metasztázisok) kialakulásának megakadályozására, vagy jelentős késleltetésére, azaz a daganatos betegség előrehaladásának gátlására. Az áttétek kialakulását gátló (antimetasztatikus) tulajdonsága a készítmény legkorábban felismert és máig legjelentősebb klinikai hatása. A készítménnyel elvégzett vizsgálatok azt is igazolták, hogy azokban az esetekben is hatékony, amikor a betegnek már szétszóródott (disszeminált) rákja van, azaz daganatos áttétek találhatóak az elsődleges tumortól távoli szervekben is. Ilyenkor a kivonat alkalmazása a túlélési idő jelentős meghosszabbodását eredményezi úgy, hogy közben a beteg életminősége, fizikai teljesítő képessége meglepően jó, és jelentősen csökken a rosszindulatú betegség szinte kötelező velejárójának tekintett fáradékonyság. A már meglévő áttétek (pl. tüdő, csont) a fermentált búzacsíra-kivonat hatására bekövetkező visszafejlődését (regresszióját), sőt teljes gyógyulását (remisszióját) is megfigyelték néhány esetben. A készítmény alkalmazásával a kemoterápiás kezelések mellékhatásai, ezeken belül is elsősorban a hematológiai mellékhatások csökkennek, megelőzhető a lázas neutropénia és az ezt gyakran követő szepszis kialakulása. A kivonat műtét előtti (neoadjuváns) felhasználásától mind a sebészeti beavatkozások szövődményeinek csökkenése, mind pedig a lábadozási időszak jelentős rövidülése várható. Mivel a készítmény egyéb daganatkezelési eljárásokkal és gyógyszerekkel káros kölcsönhatásba nem lép, és számottevő mellékhatása nincs, alkalmazása a betegség minden stádiumában és minden daganatféleségben, valamint rosszindulatú vérképző-szervi (hemato-onkológiai) megbetegedésekben is ajánlott." (Dr. Farkas Elek klinikai onkológus)

Milyen ráktípusokban vizsgálták a fermentált búzacsíra-kivonatot?

"Vastag- és végbélrák
A fermentált búzacsíra-kivonattal kapcsolatos legtöbb klinikai vizsgálati eredmény vastag- és végbélrákra (kolorektális karcinóma) vonatkozik. E betegség minden stádiumában a készítmény adása a kötelezően alkalmazandó helyes gyógyító eljárás része.

Melanóma
Rosszindulatú festékes anyajegy-daganatban
 (melanóma) – az aktív onkoterápia kiegészítéseként alkalmazva – III-as stádiumban is képes megállítani a betegség progresszióját, tehát amikor a daganat már helyileg előrehaladott, és a környéki nyirokcsomókba már áttéteket adott.

Szájüregi rákok
Szájüregi rákokban
 a citosztatikus kezelés hatásosságát a kivonat adásával sikerült jelentősen javítani úgy, hogy ezzel együtt az életminőség és a táplálkozási készség is jelentősen javult. A nyálmirigy, a gége és a garat rosszindulatú daganatai is eredményesen kezelhetőek a kiegészítő fermentált búzacsíra-kivonat alkalmazásával.

Urológiai daganatok
Urológiai tumorok közül hólyagrákban citosztatikus kezelés mellett, a vese világos sejtes karcinómájában citosztatikus és immunterápia mellett támogató (szupportív) céllal alkalmazott kezeléssel kapcsolatban a rosszabbodást (progresszió) gátló hatás növekedését tapasztalták. Prosztatarákban is megfigyelték a csontáttétek növekedésének gátlását, néhány hormonterápiára rezisztens esetben képalkotó eljárásokkal dokumentált jelentős regressziót tapasztaltak. Hepatocelluláris karcinóma előrehaladott stádiumában is sikerült regressziót igazolni, operábilis esetekben pedig az elsődleges tumor eltávolítását követően a recidiva kialakulását sikerült késleltetni a kivonat folyamatos alkalmazásával.

Emlőrák
Emlőrákban
 a csontáttétek csökkenési aránya a fermentált búzacsíra-kivonat hozzáadása esetén magasabb, mint a hagyományos kezelés mellett.

Tüdőrák
Aktív onkoterápiára alkalmatlan, nem kissejtes tüdőrákban szenvedő betegekben kizárólag fermentált búzacsíra-kivonat kezeléssel sikerült képalkotó eljárással igazolt regressziót létrehozni.

Egyéb daganatfajták
Bár a kivonatot szedő betegek követése csak az esetek csekély részében lehetséges, az ismeretessé vált eredményes kezelések sorában petefészekrák, gyomorrák, pajzsmirigyrák, non-Hodgkin limfóma és myeloma multiplex esetei is szerepelnek."

(Dr. Farkas Elek klinikai onkológus)