Kosár     
    0 Ft     

 

Az új Kurkuma-AW.
Több, mint kurkuma.
Utcahosszal a mezőny előtt.

Innovatív formula. Magas biológiai hozzáférhetőség.
Dr. Hidvégi Máté ajánlásával.

A Hidvégi-féle Kurkuma-AW napi 200 mg kurkuminnal, 20 mg ashwagada kivonattal, és 10 mg gyömbér kivonattal.

Adagolás: felnőtteknek napi 1 kapszula szedése javasolt, étkezés közben. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
Fontos figyelmeztetés: A terméket gyermek elől elzárva kell tartani!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
12 éves kor alatt nem használható! Terhesek és szoptató anyák nem használhatják!
Tárolás: szobahőmérsékleten, száraz helyen.
Forgalmazó: Hatóanyag-Szakértő Kft.
Kiszerelés: 60 db kapszula / flakon

Miért éppen a kurkuma?

A kurkumát - főként fűszerként - régóta fogyasztja az emberiség. A kutatók is régóta foglalkoznak ezzel a növénnyel: a belül aranysárga gyökér aktív összetevőjét (kurkumin) a 20. század első évtizedében azonosították olyan vegyészek, akiket a természetes eredetű színezékek érdekeltek. Napjainkban a táplálkozástani- és a gyógyszerészeti tudományok határterületén tevékenykedő szakemberek szinte egységesen a kurkuma mögé álltak, és támogatják a minél szélesebb körű humán felhasználását, bár terhes és szoptató anyáknak a kurkuma, vagy annak kivonatai nem ajánlottak.

Egy különleges étrend-kiegészítő

Pár éve örömteli megtiszteltetés ért, amikor Észak-amerikai kórházak – köztük a világ egyik legjobb onkológiai központja – munkatársai tanulmányt írtak olyan anyagokról, amelyek a természet "aranybányáját" alkotják, és ebbe “behelyezték” az egyik találmányomat. Az "aranybányában" volt az az anyag is, amiről most írok, jóllehet, ez nem az én találmányom, de a lentiekben ajánlandó – különlegesnek mondható – formulán rajta van a nevem. Nem a kurkuma felhasználási lehetőségeiről szeretnék írni, mert azok puszta felsorolása is meghaladná e kis cikk kereteit. Inkább arról, hogy miért mondtam különlegesnek a nevemmel fémjelzett formulát. A gyógynövények anyagait (és általában a bioaktív anyagokat) csak akkor érdemes alkalmazni, ha a szervezetben ténylegesen eljutnak (esetleg valamilyen aktivált származékuk eljut) oda, ahol az aktivitásukat kifejthetik. Vagyis – ebből a szempontból – a dózis, és az aktív alkotórészek biokémiai "sorsa" a döntő.

Magas kurkumin-tartalom

A kurkuma gyökér kevés kurkumint tartalmaz (néhány tized százaléktól legfeljebb öt százalékig). Ezért a porított kurkumát tartalmazó termékektől különösebben sokat ne várjunk. (Több ilyen termék van forgalomban.) A tiszta kurkumint tartalmazó termékek közül azokat tartom jónak, amelyek valóban bejuttatják az aktív molekulákat a célsejtekbe. Újabban próbálkoznak vízoldékony, illetve másfajta, biológiailag jól hozzáférhető kurkumin-formulák előállításával. A nevemmel jelzett kurkuma készítmény (Kurkuma-AW) a natív gyökér aktív részének 51-szeres koncentrátuma!

Ashwaganda- és gyömbér kivonattal

Mindegyik kapszula – az étrend-kiegészítőkben naponta adható kurkumin-mennyiség felső határértékét (210 mg) megközelítő dózis (200 mg) mellett – egy kisdózisú társanyagot és egy adjuvánst is tartalmaz. A kisdózisú ayurvédikus ashwagandha kivonat (az ayurvédikus medicina a gyógyszertudomány külön fejezete) adaptogén funkciójú, a gyömbérből származó adjuváns gingerol pedig – kémiai szerkezete miatt – a kurkumin célbajutását támogatja. Ezzel a formulával egy olyan aktív kombinációt ajánlok, amellyel a sejtenbelüli kurkumin-koncentráció kívánatos szintjét elérhetjük.

 


Fontos figyelmeztetés: a Hidvégi Máté weboldalon forgalmazott termékek nem gyógyszerek, azaz ezek a termékek a hazai jogszabályok értelmében nem rendelkeznek hivatalosan betegséget gyógyító vagy megelőző hatással. Az élelmiszerek, étrend-kiegészítők és speciális – gyógyászati célra szánt – tápszerek fogyasztása nem helyettesíthetik, hanem kiegészíthetik a hagyományos orvosi (például: onkológiai) kezeléseket.