Kosár     
    0 Ft     

 

C-vitamin. Nekünk.

500 mg C-vitaminnal, 12,5 mg csipkebogyó kivonattal és 12,5 mg citrus bioflavonoidokkal. Naponta egyszer.
Dr. Hidvégi Máté ajánlásával.

A Hidvégi-féle C-vitamin tabletta étrend-kiegészítő napi adagja 500 mg C-vitamint tartalmaz kiegészítve 12,5 mg csipkebogyó kivonattal és 12,5 citrus bioflavonoidokkal. Egy tabletta a jelenleg felnőttek számára ajánlott napi beviteli érték, azaz az RDA 625%-át tartalmazza. A tabletta fogyasztói ára az egyik legkedvezőbb a piacon.

Alkalmazása javasolt: megnövekedett C-vitamin szükséglet esetén a hiány pótlására. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, így az egészség megőrzéséhez.
Adagolás: felnőtteknek napi 1 tabletta szedése javasolt, étkezés közben. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
Tárolás: 25℃ alatt, fénytől védett, száraz helyen tartandó.
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Gyermek elől elzárva tartandó!
Kiszerelés: 60 db tabletta / flakon
OÉTI notifikációs szám: 13013/2013.
Forgalmazza: Hatóanyag-Szakértő Kft.

 

Az immunrendszer megfelelő működéséért

Közismert, hogy a C vitamin (aszkorbinsav) az élő szervezetekben megtalálható igen hatékony antioxidáns. Azt mondhatjuk, hogy ezért szedjük. Tulajdonképpen, ezért lehet ez a vitamin a legnépszerűbb "kiegészítő" a világon. (Ezért is vagyunk büszkék "a szegedi" Szent-Györgyi Albertre, aki felfedezte.) Szájon át naponta 100-1000 mg C vitamin alkalmazását javasolják. Gyakorlatilag konszenzus van abban a tekintetben, hogy a napi egy-két száz milligramm C vitamin bevitel minden felnőtt embernek ajánlható. Őszi-téli időszakban C vitaminból népszerű napi adag az 500 mg-os mennyiség. Akinek hajlama van vesekő képződésre (vagy már volt neki), az óvatosan szedjen a javasolt mennyiségnél több a C vitamint, mert növelheti a kőképződés kockázatát. A természetes forrásokban (gyümölcsök) a C vitamin soha nem egyedül, hanem flavonoidokkal együtt van jelen. Ilyen megfontolásból fejlesztették ki a flavonoidokkal (ún. bioflavonoidokkal) kiegészített C vitamin-készítményeket. A Hidvégi-féle C vitamin tabletta is ilyen: 500 mg tiszta C vitamin mellett csipkebogyó kivonatot és citrus bioflavonoidokat tartalmaz. A tabletták egyik oldalán horony fut, hogy könnyedén ketté lehessen törni őket, ha valaki a teljes adag felét szeretné alkalmazni. A napi egy vagy fél tabletta az a dózis, amely minden felnőttnek ajánlható. Megfázáskor, influenzás időszakban lehet napi egy vagy két tablettát is szedni, de csak kúraszerűen.

 


Fontos figyelmeztetés: a Hidvégi Máté weboldalon forgalmazott termékek nem gyógyszerek, azaz ezek a termékek a hazai jogszabályok értelmében nem rendelkeznek hivatalosan betegséget gyógyító vagy megelőző hatással. Az élelmiszerek, étrend-kiegészítők és speciális – gyógyászati célra szánt – tápszerek fogyasztása nem helyettesíthetik, hanem kiegészíthetik a hagyományos orvosi (például: onkológiai) kezeléseket.